Uniunea Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi va anunta ca perioada de inscriere membri stagiari in UAP, se prelungeste pana pe data de 22 februarie 2017.

Dosarul trebuie sa contina:

Cerere

Fisa personala

C.V.

Copia diplomei de absolvire (facultate sau master de specialitate)

Chitanta pentru plata taxei de inscriere

O fotografie tip buletin

Copie C.I.

Portofoliu de fotografii (10 fotografii ale lucrarilor dumneavoastra )

In zilele de 22 si 23 februarie 2017, la Galeria de Arta ,,N. Tonitza” veti depune lucrarile fizice, in functie de sectia pentru care ati optat dupa cum urmeaza:

Pictura – 5 lucrari

Grafica – 5 lucrari

Sculptura – 3 lucrari

Arte decorative – 5 lucrari

Critica – albume de referinta

Multimedia – 3 lucrari

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0752550184

 


 

Inscrieri membri stagiari UAP 2017

Stimati colegi,

Va anuntam ca se fac inscrieri pentru primire membrii stagiari UAP din Romania 2017.
In perioada 09 ianuarie -10 februarie 2017 se vor depune dosarele pentru primire in UAPR, membrii stagiari 2017, la secretariatul Uniunii Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi – Galeria de Arta ,,Th Pallady”, str Alexandru Lapusneanu nr 7-9.

Regulamentul, cererea tip si fisa personala se pot descarca accesand link-ul de mai jos.

Cerere

Fisa Personala

Regulament primiri

 

Va asteptam cu drag si va uram success!


Catalog Istoria Minorităților 2015


Catalog FIE 2016


Catalog FIE 2015


INVITAŢIE – REGULAMENT


„SALOANELE MOLDOVEI” – Ediţia a XXVI-a


Atelier 35 -2016

„Prezent”

Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Iaşi, în colaborare cu Universitatea de Arte “George Enescu” – Iaşi vă ȋnvită să luați parte ȋn perioada 1-20 Aprilie 2016 la „Atelier 35”, proiect artistic de anvergură dedicat tinerilor artişti din Iaşi. Spațiile de expunere sunt „Galeria N. Tonitza” şi „Galeria Th. Pallady”, două dintre cele mai importante galerii din Iaşi.

Constituindu-se ca o platformă în care toate mediile de exprimare artistică fuzionează și invită la implicarea directă atât a artistului dar și a privitorului, ediția Atelier 35 din acest an își articulează discursul plecând de la diferitele forme de articulare plastică „prezentului”. Interogarea noțiunii de actual pe scena artistică ce abundă în delimitări a „pre” și „post” este dezideratul acestei ediții, invitând pe artiștii tineri să expună propria viziune asupra realității. În acest sens, încurajăm în egală măsură participarea în cadrul expoziției cu lucrări ce respectă tehnicile tradiționale, dar și cele ce implică maniere și materiale non-convenționale.

Credem în individualitate, tehnică și concept. Cele mai bune lucrări expuse vor fi jurizate de către câștigătorii ediției anterioare și specialiști în domeniul artelor vizuale, membrii ai U.A.P., premiate de către Felix Aftene, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Iași în cadrul vernisajului ce va avea loc pe 5 aprilie 2016, ora 18.00. juriu

Taxa de participare este 20 de lei (realizare afișe, protocol, catalog).
Pentru mai multe informații cu privire la regulamentul de participare, accesați site-ul U.A.P. Iași, www.uapriasi.ro , al Atelier35 http://atelier35iasi.blogspot.ro/, sau contul de facebook www.facebook.com/Atelier35IASI .

Lucrarile se vor strange la Galeria de Arta Th Pallady, in zilele de 29 si 30 martie 2016 intre orele 10:00-15:00

Coordonatori proiect: Elena Boțan Potop – referent U.A.P. Iași, Adrian Crîșmaru – Universitatea de Arte “George Enescu” – Iaşi, Maria Bilașevschi – critic de artă.


ANUNT PRIMIRI MEMBRI STAGIARI 2016


In perioada 01 februarie – 29 februarie 2016, se depun dosare de primire membri stagiari ai U.A. P. din Romania la secretariatul Filialei – Galeria de Arta ,,Theodor Pallady” str Alexandru Lapusneanu nr 7-9.
Regulamentul, cererea si fisa personala se pot descarca accesand link-ul de mai jos.

>> Regulament <<

>> Cerere <<

>> Fisa Personala <<


Plan Expozitional 2016


Documente necesare pentru intocmirea dosarului, inscrierii ca membru UAP

  • cerere tip
  • fisa personala
  • recomandări din partea a doi membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România
  • copie dupa diploma de absolvire
  • chitanta pentru plata taxei de inscriere
  • o fotografie tip B.I.
  • portofoliu de fotografii
  • copie B.I/C.I.

dosarele nu se mai restituie indiferent de decizia juriului


REGULAMENT Bienala Naţională de Artă Plastică PIATRA NEAMT 2015


Uniunea Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi va invita sa participati la Salonul de toamna ,,ArtIS”, ce va avea loc in perioada 10-30 octombrie 2015, in incinta Galeriilor de Arta: N.Tonitza, Th. Pallady si Galeriile Fundației Regale – Biblioteca Central Universitara Iasi. Lucrarile pentru acest eveniment se vor aduna la sediul Uniunii Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi (Galeria de arta N. Tonitza) in perioada 5-7 octombrie 2015, in intervalul orar 10-16.
Va asteptam!


Catalog FIE 2015


Istoria Minoritatilor 2015


Saloanele Moldovei


Detaliile se gasesc in link


“BALCIC – FARA FRONTIERE” EDITIA A VII-A 2015 EXPOZIȚIE ÎN GALERIA DE ARTA MUNICIPALA SILISTRA, BULGARIA

PERIOADA: 16 IULIE – 08 AUGUST 2015

 

Dan Tudor Truică curator general TRUICART Events, în colaborare cu Primaria Municipiului Silitra si Galeria Municipala de Arta si Asociatia “Sculptor marinar Laurentiu Macarie”, au plăcerea să vă invite să participaţi la evenimentul expozițional intitulat “BALCIC – FĂRĂ FRONTIERE”, ediția a VII-a 2015, manifestare care se adresează tuturor artiștilor plastici din țară și străinătate.
Dorim în primul rând să aducem pe simeze lucrările realizate de artiștii participanți în taberele de creație și documentare TRUICART – Balcic, Bulgaria 2011 – 2015, dar și creația altor colegi care au avut bucuria de a cunoaște lumina coastei de argint a litoralului bulgăresc dar și peisajele specaculoase din pădurea calcifiată, mânăstirea Aladzha, orașul Varna, localitățile Kavarna, Shabla, Kaliakra și Tulianovo, Laguna Albă, Grotele Roşii, cartierul tătăresc, castelul reginei Maria şi grădina botanică. Toate aceste meleaguri oferă ochiului iubitor de frumos momente unice, alese, de interferență culturală, de o puritate ancestrală neasemuită, în concordanță cu virginitatea și sălbăticia acestor regiuni.

Pe perioada şederii în tabăra se va organiza expoziţia de grup “Balcic – fără frontiere” (pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă) la Galeria de Artă Municipala Silistra, Bulgaria. Se va organiza o expeditie contracost la vernisaj care va include un concert de cobza, dar si vizitarea fortului Silistra si a mormintelor regilor traci din Sveshtari.

Expoziţia se adresează tuturor artiştilor plastici, participarea nefiind condiţionată de tabară.

Link cu detalii

AFIS-fina600l


Grafica Românească ajunsă în acest an la a V-a ediție ce se va desfășura între 9 dec. 2015 – 10 ian. 2016
Termenul limită de înscriere este 14 septembrie 2015

Ediția GR14, a fost o ediție deosebită fiind cu 50% mai mare decât ceea anterioară.
Pînă în prezent GR are 4 ediții, 4 cataloage color bilingve /român-englez /, ce sunt prezente în principalele biblioteci din țară, dar și din străinătate, 3 expoziții virtuale, iar de la ultima ediție,două filme.
Expoziția a fost prezentată în anul 2011 la Iași, iar în 2014 la Muzeul Național de Artă din Chișinău.
Sperăm ca și ediția din acest an să călătorească.
Continuarea manifestării conferă artiștilor vizibilitatea necesară în aria manifestărilor artistice contemprane.
Regulamentul și informațiile necesare le găsiti și pe situl uap – www.uap.ro
In atașamente gasiți regulamentul și fișa de inscriere 1 și 2
GR15 info si regulament
GR15 fisa
VĂ AŞTEPTĂM!


PLAN EXPOZIȚIONAL AL GALERIILOR UNIUNII ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA IAȘI 2015


2 LA SUTĂ PENTRU ARTĂ ŞI ARTIŞTI

Alegeţi să redirecţionaţi gratuit 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iași. Decizia dumneavoastră va face cu adevărat diferenţa în cariera multor artişti pe care UAP – Filiala Iași încearcă să îi ajute, cu mijloacele sale financiare limitate.

UAP-Filiala Iași este organizaţia profesională care reprezintă circa 280 de creatori din domeniul artelor vizuale, organizaţie de utilitate publică, fără scop lucrativ, înfiinţată prin Decretul 266/1950, ca persoană juridică română.

UAP desfăşoară până pe 23 mai 2015 campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de promovare și susținere a artiștilor Ieșeni. E vorba de organizarea unor evenimente artistice de avengură și promovarea lor la nivel național și internațional, ajutarea artiștilor în organizarea de evenimente culturale.

1. Completaţi Formularul 230 (dacă în 2014 aţi avut venituri numai din salarii, punctul I) sau Formularul 200 (dacă în 2014 aţi realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente). Aveţi formularele precompletate cu datele UAP-Filiala Iași ataşate la această scrisoare. Nu trebuie să vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Aceasta va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.

2. Trimiteţi formularul completat din timp la adresa UAP – Filiala Iași (Strada Lăpușneanu nr. 7-9, loc. Iași, jud. Iașii) şi îl vom pune noi la poştă, el trebuie depus la Administraţia Financiară până la 25 mai 2015.

Precizări:

1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu vă costă nimic. În cazul în care nu redirecţionaţi aceşti 2%, banii rămân la bugetul de stat.

2. Dacă doriţi să sprijiniţi şi mai mult cauza noastră, puteţi să strângeţi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţaţi.
Vom trimite un delegat UAP să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.
4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru artiştii ieșeni.

Datele Uniunii Artiştilor Plastici din România sunt deja completate în formulare:

• Numele organizaţiei – UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA FILIALA IAȘI
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 3915997
• Contul în format IBAN – RO15RNCB0175033619060001 Banca Comercială Română, sucursala Iași

4. După completare, depuneţi-le personal sau trimiteţi-le prin poștă la sediul UAP – Filiala Iași, Strada Lăpușneanu, nr. 7-9, Iași. Dacă aveți nelămuriri în privința completării formularului, vă așteptăm la sediul nostru.

Vă mulţumim anticipat pentru atenţia şi sprijinul acordate eforturilor noastre.

Pentru orice detalii nu ezitaţi să ne contactaţi.

Persoană de contact:

Descarcati fisierele:

ATELIER 35 IAŞI
Invitație / Regulament

Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi în colaborare cu Universitatea de Arte “George Enescu” – Iaşi organizează expoziţia „Atelier 35 – Iaşi 2015”

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Participarea la Salonul Atelier 35 Iaşi (Anuala Tinerilor Artiști Vizuali Ieșeni) este deschisă membrilor Uniunii Artiştilor Plastici, absolvenţilor şi studenţilor Universităţii de Arte „George Enescu” – Iaşi. Manifestarea este destinată tinerilor artişti până în 35 de ani.
Fiecare artist poate să participe la expoziţie cu lucrări de pictură, grafică, foto, lucrări de artă decorativă (max. 100x100 cm) şi sculptură mică realizate în perioada 2014 – 2015.

PREDAREA LUCRĂRILOR

Predarea lucrărilor va avea loc în perioada de 30-31 martie 2015 la Galeriile Th. Pallady, între orele 10:00 – 16:00, taxa de participare este 20 lei.
Fiecare lucrare trebuie să posede ramă sau baghete de lemn, iar pe verso vor fi consemnate : nume şi prenume, titlul lucrării, tehnica, dimensiuni, agăţători şi numărul de telefon al autorului.
De preferat la predarea lucrărilor să se prezinte artistul, deoarece se va semna pentru lucrarea în cauză, aceasta va rămâne pe simeze până pe data de 20.04.2015.

ALTE PRECIZĂRI

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reproduce şi publica lucrările participante la expoziţie în scopuri promoţionale.


ANUNT PRIMIRI MEMBRI STAGIARI 2015

În perioada 05.01.2015 – 30.01.2015 se depun dosare de primiri membrii stagiari ai UAP din Romania la secretariatul Filialei, Galeria Th. Pallady, str. Lăpușneanu, nr. 7-9, Iași.

Regulamentul, cererea si fișa personală se pot fi descarcate acceptand link-urile de mai jos.

 

REGULAMENT PENTRU PRIMIRI SI TITULARIZARI IN UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA

Fisa personala

Cerere primire


Rezultate Salonul Profesorilor de Arte Vizuale, Iasi, 2014


PLAN EXPOZIȚIONAL AL GALERIILOR UNIUNII ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA IAȘI 2014


Formular pentru adaugarea artistilor pe site-ul uapriasi.ro
Descarcati formularul apasand aici.