ATELIER 35” în Metaverse
Lucrările înscrise în cadrul evenimentului anual „ATELIER 35” pot fi vizitate și în Metaverse

ATELIER 35 în Metaverse

ATELIER 35 în Metaverse

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași deschide primele galerii de artă în Metaverse pentru a expune lucrările înscrise în cadrul evenimentului expozițional „ATELIER 35”, eveniment dedicat artiştilor aflați la început de carieră din Iași.

Cele 140 de lucrări participante la ediția de anul acesta  a evenimentului „ATELIER 35” sunt expuse în două săli expoziționale din spațiul virtual Spatial.io din Metaverse. Utilizatorii pot accesa platforma și se pot bucura de o experiență inedită din faţa calculatorului, de pe tabletă sau chiar de pe telefon.

Galeriile virtuale pot fi vizitate prin link-urile de mai jos, iar accesul dintr-un spațiu expozițional în altul se va face prin cele două portaluri.

Galeria 1 https://www.spatial.io/s/Atelier-35-UAPR-Iasi-Galeria-1-64306a9647f985ba1b28e522?share=3575108512993978396

Galeria 2 https://www.spatial.io/s/Atelier-35-UAPR-Iasi-Galeria-2-642f09fce109d3ba33456e99?share=7677569667030226476

„Conștientizăm că digitalul a devenit o oportunitate pentru artiști, dar și pentru iubitorii de artă,  utilizatorii putând accesa cu ușurință galerii și lucrări indiferent de locația acestora. Este prima expoziție organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași în Metaverse și ne dorim să ne lărgim orizonturile și în direcția aceasta și să creăm noi proiecte. Prin această experiență digitală încercăm să  minimizăm distanța dintre spațiul real și cel virtual, dintre artiști și iubitorii de artă, propunându-ne, ca pe viitor, să inserăm noi activități culturale digitale în cadrul proiectelor noastre.” a declarat Maria Bilașevschi, președinte interimar al Uniunii Artiștilor Plastici din România Filiala Iași.

„ATELIER 35” este principalul eveniment expozițional dedicat artiştilor aflați la început de carieră din Iași, adresandu-se studenților, masteranzilor și absolvenților Facultății de Arte Vizuale, UNAGE Iași și, pentru prima dată, elevilor din clasele liceale de la Colegiul Național de Artă ‘Octav Băncilă’.
Edițiile precedente au demonstrat că „ATELIER 35” nu este o expoziție imuabilă, ci o platformă de dezbatere şi dialog ce nu-şi propune doar bifarea în agendă a practicilor artistice ieşene, ci încurajarea tinerilor creatori de artă să-şi asume o poziție activă pe scena artistică. Mai mult decât atât, „ATELIER 35” se conturează din ce mai puternic ca o punte între diferitele instituții de învățământ artistic din Iaşi, între diversitatea de tendințe şi tehnici, şi nu în ultimul rând, între artişti şi public.  

Vă invităm să exploraţi!