SALONUL ANUAL DE ARTĂ „ATELIER 35” IAŞI – 2024
Apel pentru artişti
Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, în colaborare cu Universitatea Națională de Arte “George Enescu” – Iaşi vă invită să luați parte în perioada 01 aprilie 2024 – 20 aprilie 2024 la Salonul Anual de Artă „Atelier 35”, un amplu proiect artistic dedicat tinerilor artişti din Iaşi. Spațiile de expunere sunt Galeria de Artă „N. Tonitza”, Galeria de Artă „Th. Pallady”, Galeria de Artă „Victoria” și Galeria de Artă „Octav Băncilă”, printre cele mai importante galerii din Iaşi.
Salonul Anual de Artă „Atelier 35” este un eveniment de anvergură, principalul eveniment artistic dedicat artiştilor aflați la început de carieră, dar şi o importantă rampă de lansare. Edițiile precedente au demonstrat că Salonul Anual de Artă „ATELIER 35” Iași nu este o expoziție imuabilă, ci o platformă de dezbatere şi dialog ce nu-şi propune doar bifarea în agendă a practicilor artistice ieşene, ci încurajarea tinerilor creatori de artă să-şi asume o poziție activă pe scena artistică.
Îi invităm pe cei cu vârsta până în 35 de ani studenți, absolvenți ai Universității Naționale de Arte “George Enescu” – Iaşi, membrii stagiari cât și titulari ai U.A.P.R. Filiala Iași să participe la acest eveniment prin participarea cu o lucrare ce se încadrează în conceptul acestei ediții, și anume „Status quo” / „Stare de fapt“.
Toate mediile de exprimare artistică sunt încurajate.
Predarea lucrărilor va avea loc în perioada 18 martie – 20 martie 2024 la Galeria de artă „N.Tonitza”, între orele 10:00 – 16:00.
Domenii artistice:
A. Pictură
B. Grafică
C. Artă fotografică
D. Artă textilă
E. Artă decorativă
F. Sculptură
G. Ceramică
Lucrările de pictură, grafică și artă fotografică vor avea dimensiuni cuprinse între 50 x 70 cm și 100 x 100 cm. Lucrările vor fi prevăzute cu sisteme de panotare adecvate (agățători) și vor avea etichete care conțin informații referitoare la numele autorului, datele de contact, titlul lucrării, dimensiunea și tehnica de lucru (SCRISE CU LITERE DE TIPAR!). Lucrările de sculptură vor fi însoțite de postamente corespunzătoare expunerii. Fiecare artist poate participa cu 1 singură lucrare. Nu se vor accepta lucrări ce conțin elemente generate cu motoare de inteligență artificială.
Ca în fiecare an, preşedintele juriului va acorda un premiu pentru cea mai bună participare în cadrul fiecărei secțiuni în ziua vernisajului, care va fi anunțată ulterior.
Pentru mai multe detalii cu privire la condițiile de participare, accesați site-ul social media U.A.P.R. – Facebook, Instagram.
Coordonatori proiect: Specialist în parteneriat public – privat, Oana-Daniela Drăgoi (telefon: 0740962032) și artist Andrei Alecsandru Pantea.
„Status quo” / „Stare de fapt”
„Ediția din acest an a salonului dedicat artiștilor tineri și emergenți propune o temă generală ce ne invită la investigarea unor aspecte importante.
Propunerea tematică urmărește o diversitate interpretativă:
Aspecte ale identității, situaționism, condiții sociale, plasate sub semnul cultural.
Formulele, metodele și manierele de creație contemporane sunt înscrise temei, prin obiectivul principal al ediției acestui an: cum se transformă, cum este articulată vizual preocuparea filosofică a creatorului zilelor noastre?
(Starea de fapt poate fi înțeleasă ca relevare subiectivă ori ca analiză a colectivității).
Dorim, ca în fiecare an, să oferim publicului o radiografiere a actualului, cu un accent puternic asupra modurilor în care tinerii artiști percep realitatea pe care o trăiesc, pe de-o parte, și pe care o transformă / construiesc, pe de altă parte.”
Vă aşteptăm!