Modernism
ABOUT
ADVERTISE
SUPPORT
ARTISTS
GALLERIES
CURATORS
PARTNERS

Expoziția „CTRL+Z” @ Galeria Aparte, UNAGE Iași
CTRL+Z
Expoziție a studenților de la specializarea Sculptură, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași

Galeria Aparte, UNAGE Iași
5 mai – 9 mai 2023
Deschiderea: vineri, 5 mai, ora 18:00
Expun studenții modulului de licență al specializării Sculptură: Roxana Pîrvu, Ioana Cojocea, Carla David, Codrina Moisii, Ioana Colac, Martha Băcanu, Sorina Ștefan
Coordonatori: lect. univ. dr. Dumitru Oboroc, drd. Mihai Aureliu-Savin

……………………………………………………
ARGUMENT
În expoziția „CTRL+Z”, studenții specializării Sculptură explorează ideea de reversibilitate în artă. Titlul expoziției, o referință la funcția “undo” din interfețele digitale, subliniază ideea de a anula sau de a reface o acțiune. Dar cum se aplică această abilitate, care nu există în realitatea fizică, în artă?
Prin utilizarea unor tehnici de producție și reprezentare digitală a sculpturii figurative, studenții explorează noile posibilități oferite de tehnologiile emergente, punctând ideea de reconfigurare și deconstrucție, prezentând lucrări personale, dar și intervenții pe sculpturi din istoria artei care sunt manipulate și reasamblate. Această dezintegrare și reintegrare depășește mediul reprezentării digitale și incorporează producția digitală prin printarea în trei dimensiuni a proiectelor digitale.
Atât prin utilizarea unor tehnici de producție și reprezentare digitală a sculpturii figurative, cât și prin utilizarea, la figurat, a obiectului comun cu funcție alterată, studenții interoghează condiția sculpturii în contemporaneitate.
În ansamblu, prin explorarea ideii de reversibilitate în artă, studenții specializării Sculptură propun o analiză didactică a tehnologiilor emergente și a impactului acestora asupra sculpturii și artei în general. Deși tehnologia digitală a adus noi posibilități de producție și reprezentare a obiectului de artă, aceasta invită provocări privind originalitatea, auctorialitatea și autenticitatea într-un mediu al reproductibilității tehnice și digitale.
(Acest text a fost generat, ca o formă de meta-statement, de ChatGPT3