Încarc Evenimente
Vă invităm joi, 4 aprilie, ora 18.00, la deschiderea expoziției „Paths, states of being” a tinerelor artiste Diana Păunescu și Cristiana Tărbuc, cu o selecție de lucrări ce se situează la intersecția dintre forma picturală și cea grafică. Expoziția curatoriată de Smaranda Bostan și Andrei Alecsandru Pantea va fi deschisă între 4 și 30 aprilie 2024 și face parte din programul expozițional YAP (Young Artist’s Project).
„În aparență eterogene, prin melanjul tehnic și complexitatea tratamentelor plastice ale lucrărilor, întreg ansamblul are numitori comuni: întrebări cu caracter existențialist, preocupări spirituale, stări emoționale ori călătorii către propriul sine.
Exercițiul introspectiv devine, de multe ori, punctul de plecare în articularea vizuală, ambele artiste abordând, în majoritatea lucrărilor, aspecte autoreferențiale. Fie că este vorba despre tumult interior, reliefat de studii sau fragmente anatomice, ori speranța privind către viitor, din și prin procreare, lucrările deschid în chip discret o ușă către universul fiecărei artiste, scoțând la iveală atât lumini orbitoare (portretele realizate de Cristiana Tărbuc), cât și profunzimi mai întunecate, prin aspect cromatic sau prin alegerea deliberată de a (nu) reprezenta anumite chipuri (Diana Păunescu), scoțând la iveală situații, stări emoționale ori elemente cu caracter confesiv. […]
Arta creată de Cristiana Tărbuc și Diana Păunescu devine un prilej meditativ într-o continuă agitație, un prilej de a ne opri și a reflecta la acele lucruri cu adevărat importante; noi in raport cu propria geneză, noi în raport cu noi înșine, noi în raport cu spiritualul, noi în raport cu propriile colectivități umane.”(Andrei Alecsandru Pantea)
Diana Păunescu (n. 1999) și Cristiana Tărbuc (n. 1999) sunt doctorande în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, absolvente ale studiilor de masterat Grafică, Ilustrație, Animație în cadrul aceleiași universități și licențiate în Pictură la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Facultatea de Arte. Pe parcursul anilor de studii au avut numeroase participări la concursuri, expoziții de grup și colective.
Despre YAP
YAP (Young Artist’s Project / Proiectul artistului tânăr) este un concept inițiat de Galeria DANA în 2016 pentru promovarea și lansarea tinerelor talente care și-au creat pe parcursul anilor de studii propria viziune în contextul artei vizuale contemporane şi stimularea interesului pentru toate mediile de exprimare artistică. Proiectul caută și descoperă în mod continuu tineri artişti, proaspeți absolvenți, masteranzi și studenți ai universităților de profil din România. Proiectul promovează arta de calitate și răspunde provocării de a defini ceea ce este arta de calitate ca proces extrem de subiectiv, tocmai pentru a explora definiția ei împreună cu artiştii şi publicul galeriei.

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top