Încarc Evenimente
Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași au plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția „Flori-Autoportrete, Instalație Multimedia de Arte Vizuale” semnată de 125 de artiștii expozanți studenți, absolvenți și profesori ai UNAGE Iași.
Vernisajul:
Marți, 20 iunie, de la ora 19.00 la sediul Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (clădirea din str. Gheorghe Săulescu, nr. 4).
Evenimentul va inaugura Salonul de artă „Dr. Ștefan Possa” / Galerie de Artă Transdisciplinară, unul dintre cele mai mari spații expoziționale din Moldova și constituie un proiect coordonat de dr. Richard Constantinescu – director al Centrul Cultural „I.I. Mironescu” și prof. univ. dr. Cristian Ungureanu – prorector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
Prezintă:
Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector al UMF Iași,
Dr. Maria Bilașevschi, Președinte al U.A.P.R. – Filiala Iași
Vă așteptăm!

Salonul „Dr. Ştefan Possa” este un proiect coordonat de dr. Richard Constantinescu, director al Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, şi prof.dr. Cristian Ungureanu, prorector al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi, care au editat şi albumul „Flori-Autoportrete, Instalaţie Multimedia de Arte Vizuale”, publicat în colecţia „Medicină narativă” a Editurii „Gr. T. Popa”.

„Invit colegii şi studenţii universităţii noastre la acest eveniment de excepţie, celebrarea frumosului, a culorii şi a vieţii: inaugurarea unui salon de artă care poartă numele unuia dintre universitarii şi practicienii de prestigiu ai Iaşului, dr. Ştefan Possa. În viitorul apropiat ne-am propus, împreună cu Centrul Cultural «I.I. Mironescu» şi Universitatea Naţională de Arte «George Enescu» din Iaşi, un amplu demers artistic, pe care-l considerăm cel mai îndrăzneţ ansamblu expoziţional dintr-o universitate de medicină şi farmacie din lume”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rector al UMF Iaşi.

În primăvara anului 2022 UMF Iaşi a inaugurat Centrul Cultural „I.I. Mironescu” ca fiind primul centru cultural al unei instituţii medicale de învăţământ superior din Europa. UMF Iaşi şi Centrul „I.I. Mironescu” au dezvoltat parteneriate cu UNAGE, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, Teatrul „Luceafărul”, BCU şi cu alte entităţi culturale din ţară. Au fost organizate în acest prim an de existenţă expoziţii de artă plastică, foto-documentare, lansări de carte şi lecturi publice, emisiuni radio-tv, proiecţii de film, dezbateri şi ateliere de pictură şi s-au pus în scenă piese de teatru.

„Centrul funcţionează într-o veche casă boierească, în centrul Iaşului, şi a fost firesc să ne gândim la un nume pentru salonul ce urma să-l proiectăm pe cele două etaje ale clădirii. Dr. Ştefan Possa şi-a imaginat o «Casă a Artelor» în mijlocul Capitalei Moldovei. Ştefan Possa a fost profesor de Patologie internă la Facultatea de Medicină din Iaşi şi profesor de Anatomie artistică la Şcoala de Belle-Arte din Iaşi. Dr. Ştefan Possa nu era «doar» colecţionar de artă, ca mulţi dintre medici, ori finanţator al unor muzee şi colecţii de artă. El a intuit că Iaşul poate deveni un centru important al artelor şi a declanşat o «mişcare» cu un puternic impact local, zonal şi naţional”, a precizat dr. Richard Constantinescu.

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top