Încarc Evenimente

Adrian Gor, artistul canadian de origine română, a revenit în Iași cu o expoziție-eveniment despre natura în continuă evoluție a masculinității. „Prototipuri repovestite” a fost vernisată la Galeria Tonitza din Iași, chiar pe strada unde a avut loc prima expoziție solo în 1994.

Intitulată „Prototipuri repovestite”, expoziția va fi găzduită la Galeria Tonitza din Iași, pe strada Lăpușneanu, aceasta fiind chiar strada unde și-a început călătoria artistică cu prima expoziție solo în 1994. Această expoziție este posibilă cu sprijinul Consiliului Canadei pentru Arte (Programul Arte în Străinătate), este realizată sub egida UAP Iași și este recomandată de ALECART. Lucrările actuale ale lui Adrian explorează natura în continuă evoluție a masculinității și rolul ei în structurile de putere culturală.

Adrian Gor e un artist născut în România care, după ce a absolvit în 2003 Facultatea de Arte din cadrul Universității „George Enescu” din Iași, specializându-se în grafică/gravură, s-a stabilit în Canada. Înainte de a emigra în 2004, și-a cultivat, de asemenea, talentul în pictura icoanelor ortodoxe pentru bisericile din Iași și din zona rurală a Moldovei. După experiența de predare dobândită la Universitatea Concordia, în prezent, este profesor și coordonator al Programului de Diplomă în Arte Frumoase la Școala de Artă din Ottawa, predând istoria artei, desen figurativ și pictură în tempera în stil bizantin.

Lucrările de artă și cercetarea academică ale lui Adrian Gor sunt influențate de moștenirea artistică și culturală bizantină. După ce a descoperit acest vast patrimoniu cultural în România, și-a continuat studiile de specialitate urmând un master la Universitatea din Windsor (2009) și un program de Doctorat Interdisciplinar la Universitatea Concordia (2015). Ca parte a cercetării sale doctorale, a călătorit în orașul antic Varanasi din India.

Lucrările lui Adrian Gor au fost expuse de-a lungul timpului în Canada și în Statele Unite și sunt incluse în colecțiile permanente ale Galeriei Dadian din Washington, USA, ale orașului Ottawa și ale Școlii de Artă din Ottawa.

A prezentat: Prof. Univ. Dr. Constantin Tofan
Expoziția „Prototipuri repovestite”– Adrian Gor

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top