Încarc Evenimente
Primăria Municipiului Iași a organizat, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Iași, Gala Artelor. În cadrul acestui eveniment primarul Mihai Chirica a acordat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași pentru trei personalități care fac cinste Iașului cultural.
Pictor de excepție, domnul Liviu Suhar este o personalitate cu o carieră universitară și artistică de peste 60 ani în slujba culturii orașului nostru. Exigent ca profesor, a contribuit la formarea și afirmarea multor artiști. Are un portofoliu impresionant de lucrări, expoziții în locuri sonore, stagii de documentare în multe țări, câteva cărți de istorie, teorie și critică a artei, o asociație și un muzeu care-i poartă numele. A donat o colecție de impresionantă de picturi Muzeului Municipal „Regina Maria” lași, rezultate din taberele de create realizate la lacobeni ale unor artiști importanți din România.
Domnul Eugen Mircea este unul dintre cei mai valoroși acuareliști ieșeni cu expoziții în țară și străinătate. Elev al maestrului Dan Hatmanu, urmaș al maestrului Constantin Radinschi în tehnica acuarelei, domnul Eugen Mircea s-a impus în viața artistică a Iașului, dar și a țării prin numeroase expoziții (peste 60) apreciate de public și de critica de specialitate. A fost și director al Liceului „Vasile Alecsandri” și inspector la Direcția de Învățământ a Județului Iași. În calitate de director al Liceului „Vasile Alecsandri” a realizat documentația și a obținut pentru aceasta titlul de Școală Europeană. A organizat și coordonat peste 20 de tabere de creație în județele Iași, Neamț, Sibiu, Bacău și Buzău.
Domnul Constantin Tofan este un reputat artist plastic, cu o creație artistică impresionantă validată de multitudinea expozițiilor personale, precum și de participările la Galeriile de Artă Top Business – Chicago, Muzeul de Arta Halle – Germania, Centre d’Exposition – Constantin Brâncuși – Montreal, Canada, Art Decouvert, Poitiers – Franța și Centrul Cultural Român din Veneția. Este, de asemenea, profesor universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” și membru în Senatul universității. Între anii 1997-2013 a avut funcția de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Iași, perioadă în care a susținut și încurajat arta plastică ieșeană atât prin organizarea unor saloane importante de artă, cât și prin promovarea artiștilor ieșeni în țară.

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top