Încarc Evenimente

„Trăim într-o lume în care realitatea a fost jefuită, a dispărut în spatele unui ecran, sub magia unei lumi în două dimensiuni, o lume plată care ne-a luat prizonieri. Poezia, sigur și credința în cuprinderea ei, ne mai pot reda realitatea, ne redeschid porțile prin care să accesăm, să retrăim bucuria/adevărul realității” – Cassian Maria Spiridon, președinte al Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

„Realitate” este tema aleasă atât pentru expoziția de artă, cât și pentru numărul de vară al revistei POEZIA. Artiști plastici din Iași, Bacău, Neamț, Botoșani, Cluj, Chișinău, Constanța, Galați, Gorj, Oradea și Alba-Iulia își vor expune creațiile la Galeria de Artă ABSIDA, din Iași.

La eveniment va fi prezentat cel mai recent număr al revistei (108) Poezia, cu titlul Poezie și Realitate. Periodicul apare trimestrial, din anul 1995, la începutul fiecărui anotimp. În vara anului 2022 a fost sărbătorită apariția a 100 de anotimpuri. Publicația se subintitulează revistă de cultură poetică și apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România. POEZIA își propune publicarea poeziei românești contemporane, a poeziei universale în haină românească, eseuri pe teme de creație și de cultură poetică, o secțiune ce dezbate o anumită temă propusă pentru fiecare număr. Pe lângă aceasta, în paginile revistei, sunt prezente cronici la cărți de poezie apărute, interviuri cu mari poeți și scriitori români și străini.

Întâlnirea propusă pentru ziua de vineri, 28 iunie 2024, ora 17.00, va fi onorată de prezența și discursurile unor personalități de marcă ale artelor plastice și ale literaturii ieșene: Cassian Maria Spiridon, Constantin Tofan, Mircea Platon. Curatorul expoziției este Ciprian Romaniuc.

În cadrul evenimentului, participanții se vor bucura de audierea unui microrecital de pian susținut de Aurelian Semaur Holera. Expoziția de artă poate fi vizitată începând cu 26 iunie până pe data de 25 iulie 2024, de luni până vineri, între orele 9 și14.

Cu prețuire,

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top