Încarc Evenimente

Univers Textil ediția XXVIII- Amalgam 2024

Continuând ciclul de expoziții Univers Textil inițiat în anul 1996 încurajează studenții specializării Arte Textile – Design Textil de la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași, în cariera artistică.
Pornind de la un joc de cuvinte: Amalgam sintetizează într-o anagramă inițialele unui concept prestabilit (Adunarea Materialelor Amestecate La Grămadă Are Motiv). Însăși definiția termenului amalgam desemnează un amestec de elemente dispersate, un talmeș-balmeș. Adunarea unor lucruri care aparent nu au nimic în comun stea la baza dezvoltării imaginației și a creativității în toate domeniile. Capacitatea de a asocia elemente dispersate și da le îmbina, combina, și remodela în funcție de propria dorință este o reflectare rană a creativității umane.
Tema expoziției din anul acesta: Amalgam a avut la bază asocierea de lucrări cu tehnici textile diverse cu teme diferite realizate din materiale cu expresivități complementare fiind un caleidoscop al artelor textile.

Vă așteptăm în perioada 11-20 Martie între orele 10-18 de luni până vineri la Galeria U.A.P.R. Iași „Theodor Pallady”, str. A. Lăpușneanu, nr. 7-9 Iași

Evenimentul este coordonat de cadrele didactice U.N.A.G.E. Iași: Conf. univ dr Ecaterina Mărghidan, Conf. univ dr Mădălina Vieriu și Lector univ dr Raluca Loghin, iar vernisajul va fi pe data de 12 Martie 2024, ora 16:30, unde va prezenta Conf. univ dr Ecaterina Mărghidan.

Share This Story, Choose Your Platform!

Title

Go to Top