Expoziția „Încadrări și alte opțiuni

10 – 20 iunie 2022

Încadrări și alte opțiuni

Încadrări și alte opțiuni

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția „Încadrări și alte opțiuni” semnată de artiștii Teodor Bădărău, Mihai Nistor, Vlad Onescu și Rareș Cătălin Rădulescu.

Diferit de mediul picturii, unde subiectul se construieşte prin mijlocirea manualităţii, mediul fotografic şi imaginea dinamică sunt tributare, în egală măsură, dimensiunii tehnologice şi preexistenţei subiectului.

Încadrarea – construcţia vizuală a cadrului fotografic, asimilată procesului creativ, generează discuţii teoretice legate de transformarea instrumentului, a tehnologiei, într-un sistem de condiţionare a imaginii.

Dintre toate genurile artistice, peisajul sugerează un discurs coerent legat de zona de antropologie, în sensul posibilităţii formulării atente şi detașate a existenţei unor lucruri importante, dar poate nu atât de evidente încât să poată fi cuprinse într-o frază concisă.

Contributorii acestui proiect expoziţional îşi propun să altereze metode de operare în relaţie cu imaginea, formulând reinterpretări sau propuneri proprii de raportare la obiectul fotografic, cu scopul ca acest produs să nu devină o finalitate a procesului de creaţie, ci articularea experienţelor şi confruntărilor personale cu problematici imediate, în care termeni precum “sublim” sau “pitoresc”, anticipaţi şi urmăriți în genul artistic al peisajului, nu reprezintă alternative ale căutărilor.

Vernisaj: Vineri 10 iunie 2022, ora 18:00

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 – 20 iunie 2022

Galeria de Artă „Victoria”

Str. Arcu nr. 12, Iași

Vă așteptăm!