Expoziție de fotografie – „Satul românesc aproape de oraș”- Ozolin Dușa

08  iulie 2022, ora 17:00

Satul românesc aproape de oraș - Ozolin Dușa

Satul românesc aproape de oraș – Ozolin Dușa

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Ateneul Național din Iași – Galeria Regală de Artă au plăcerea de a vă invita să vizitați expoziție de fotografie – „Satul românesc aproape de oraș” semnată de artistul Ozolin Dușa
Vernisajul: Vineri 08 iulie 2022, ora 17:00

Ateneul Național din Iași – Galeria Regală de Artă

Vă așteptăm!

„Un proiect pe care l-am început de ceva vreme și pe care-l voi continua cu mare drag: „Satul românesc aproape de oraș”. Satele noastre dragi, în care cei care locuiesc (încă) acolo și lucrează în orașe nu sunt nici de la țară, nici de la oraș, sunt doar navetiștii vremurilor care apun. Oameni care trăiesc în două lumi diferite și nu aparțin niciuneia dintre ele. Timpul nu iartă. Casele lor frumoase, împodobite cu cerdace de lemn măiestru meșteșugite de către meșteri care, iată, nu mai sunt, se pierd încetul cu încetul în umbra noilor construcții urâte de beton și sticlă. „Progresul” duce la uitare. Peste câțiva ani, casele vechi vor rămâne doar în amintirea noastră, murind odată cu noi.

Prima expoziție va povesti despre casele de sub poala codrilor Iașului. Din zona Bârnova, Ciurea, Picioru Lupului, Curături.”