Sprijină, promovează și îmbunătățește calitatea și valoarea artei românești Istoric
U.A.P.R. Filiala Iași, asociație non guvernamentală, non profit de utilitate publică, a doua cea mai prolifică și amplă organizație de creatori din țară, cu peste 400 de membri, are un istoric înglobat în dezvoltarea și promovarea valorilor culturale și artistice pe plan atât local, la nivelul orașului Iași, cât și pe plan național și internațional, prin valorificarea artiștilor ce fac parte din breasla sa.
La baza U.A.P.R. stă principiul libertății de exprimare indiferent de mediu/medii, egalitatea de
drepturi printre rangurile membrilor înscriși, dar și apărarea personalității creatoare a artiștilor săi, toate spre folosul societății.
Cu un istoric bogat, documentat în mai bine de 100 de ani de activitate sub forma sindicatelor artelor frumoase și asociațiilor de artiști, bazele celor mai mari reprezentați ai artei românești au fost stabilite la Iași, unde nume precum Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Ștefan Dimitrescu, Iosif Iser,
Dimitrie Paciurea, Cornel Medrea, Oscar Han, dar și mulți alții, au înființat asociația „Arta Română” în 1918, fapt ce consolidează calitatea operelor artistice produse.
Definită de o istorie impresionantă și bine închegată în centrul cultural al Iașului, U.A.P.R. Iași dorește să continue activitatea pentru care este bine cunoscută de promovare a valorilor culturale, motiv
pentru care aducem la cunoștință iubitorilor de artă că la fel ca în fiecare an apare șansa de a alege destinația banilor plătiți către Statul Român.
U.A.P.R. Filiala Iași se bazează pe sprijinul publicului pasionat în vederea continuării activității pentru care este cunoscută, iar acest sprijin vine sub forma susținerii pe termen lung din partea comunității pentru o cauză în care aceasta crede și în șansa ca aceasta să se implice în mod direct în realizarea proiectelor derulate de asociație, devenind astfel parte integrantă și activă în cauza în care crede și activitatea culturală.
Ce înseamnă 20%?
20% din impozitul pe profit al persoanelor juridice înseamnă șansa ca aceste firme sau companii să se implice și să sprijine din punct de vedere artistic-cultural dezvoltarea scenei artistice a orașului Iași.
Procedura se rezumă la completarea unui contract de sponsorizare dintre sponsor – persoana
juridică și beneficiar, contractul fiind trimis semnat și completat la sediul asociației sau O.N.G.-ului în dublu exemplar, urmând apoi ca un exemplar să fie returnat către persoana juridică. Acesta fiind baza redirecționării cotei de 20% din impozitul pe profit.
De asemenea din 2022, persoanele juridice se pot bucura de o nouă facilitate fiscală introdusă prin Ordinul 1679/2022 prin care din cei 16% impozitați de către statul român din profit, până la 20% din aceștia pot fi sponsorizați către un nonprofit prin completarea formularului 177 către ANAF, care
reprezintă o „cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”.
Puteți susține proiectele noastre, fiindu-ne alături și exprimându-vă decizia asupra unde sunt folosiți banii dumneavoastră din impozitele deja achitate, redirecționând cei 20% din impozitul pe profit în termen de 6 luni de la depunerea declarației anuale conform ordinului 1679/2022 în condițiile în
care nu s-a depășit plafonul maxim legal pentru sponsorizare din anul anterior (minim 0,75% din cifra de afaceri și maximum 20% din impozitul pe profit).
Odată ce ați completat și semnat contractul de sponsorizare și/sau formularul 177, vom trimite un raport unde va fi specificat modul în care banii sponsorizați au fost utilizați și impactul avut în cadrul proiectelor și activității asociației.
Ajută în promovarea și îmbunătățirea calității și valorii artei donând fără să te coste în plus. Susține promovarea artei și culturii din orașul Iași.