In Memoriam

Ion  

NEAGOE

In Memoriam

Ion  

NEAGOE

Ion Neagoe s-a născut la 8 iulie 1933 în Curtea de Argeş, trecând la cele eterne la data de 20 octombrie 1991, la Iaşi. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti – secția pictură la clasa prof. Catul Bogdan, promoția 1961. În 1965 devine cadru didactic la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Institutului Pedagogic Iași unde va ocupa, pe rând, postul de lector şi, ulterior, de conferenţiar.

Ion Neagoe a fost un artist pentru care atelierul a fost reprezentat creuzetul marilor frământări şi a soluţiilor plastice, preferând să chizbuiască îndelung înainte de a expune. Nu a căutat gloria efemeră a simezelor şi nici compania breslei. Poate şi de aceea, expoziţiile personale realizate în memoria sa, depăşeşesc, ca număr, pe cele organizate de însuşi artistul.

O personalitate puternică ce a conturat multe dintre generaţiile ce au urmat, Ion Neagoe a lăsat prin creaţia sa posibilitatea privitorului de a călători înăuntru unui fenomen, pentru a-i descifra articulaţiile. Ceea ce dă unitate şi personalitate fiecărei etape din creaţia artistică ce însumează peste 600 de lucrări, este seriozitatea explorării, vocaţia măsurii şi sinceritatea.

artist - UAPR Iasi

Portofoliu de lucrări