Neo art connect – platformă națională și festival de artă și stiință, debutează de NAG cu apelul de proiecte ce îți oferă șansa să primești una dintre cele 5 burse NEO ART CONNECT.  

apel proiecte

PILOT

apel de proiecte neo art connect 04.12.2022

30 septembrie 2022
04 decembrie 2022

 TEMA: 

RECONECTARE 

Regulament de participare

TEMA

RECONECTARE

UNDE

detalii la burse@neoartconnect.ro

CINE

absolvenți de învățământ superior, vârsta 20-30 ani

DE CE

ai șansa să primești una dintre cele 5 burse NEO ART CONNECT, să te alături unei echipe de specialiști, să te regăsești pe platforma programului și în rețeaua națională, să participi la sesiunile de mentorat, să îți realizezi propriul proiect cu care să participi la o serie de evenimente expoziționale care să îți ofere vizibilitate și promovare în activitatea ta

CÂND

30 septembrie – 04 decembrie 2022

Află toți termenii și condițiile: https://neoartconnect.ro/ sau https://onedrive.live.com/?authkey=%21AFZSeW4P3%2D33DK0&cid=DDE6AC5F4486C710&id=DDE6AC5F4486C710%217711&parId=DDE6AC5F4486C710%217709&o=OneUp

despre

Neo art CONNECT este prima rețea națională de artă și tehnologie, un concept inovator cu trei dimesiuni:

Anuală de artă și tehnologie

Prima ediție se va inaugura în primăvara anului 2023. Anul acesta are loc apelul de proiectepentru PILOT.

CAMERA NEAGRĂ

Un concept expozițional al galeriei Galateca ce pune bazele NEO ARTS & SCIENCE CENTER începând din septembrie 2022.  

Platforma națională

Include rețeaua de parteneri, expoziții, conferințe și festival internațional de artă, știință și multimedia.

spații

Neo art CONNECT este un proiect work-in-progress iar până la începutul anului 2023, când se va finaliza prima etapă a proiectului PILOT, vom completa și restul de spații partenere din București și România.

ARCUB

Una dintre cele mai longevive instituții de cultură din București, ARCUB are o experienţă de peste 25 de ani în promovarea culturii orașului București în toate formele sale de expresie artistică.

GALATECA

Galateca este organizatorul neo art connect și  una dintre cele mai longevive galerii de art și design din București, cu un program multidisciplinar și un portofoliu interațional.

creart

Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București și are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale.

Fundația9

o inițiativă fondată și finanțată de BRD – Groupe Société Générale, sprijină noua generație de creatori și artiști. Prin programele sale intenționează să stimuleze gândirea critică și să aducă noi perspective asupra lumii contemporane. Fundația9 își propune să deschidă cultura publicului, să stimuleze curiozitatea și să recupereze fragmente esențiale din memoria colectivă. Construiește constant o rețea de oameni care să ne amintească tuturor de ce cultura și educația sunt vitale. Printre programele derulate de Fundația9 se numără publicația de jurnalism cultural Scena9 și Rezidența9, un hotspot cultural din inima Bucureștiului dedicat creatorilor de cultură contemporană.

Rezidența9

este un centru de cultură contemporană creat de BRD – Groupe Société Générale, într-o clădire declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32 din București. În prezent, împreună cu Fundația9, echipa Rezidenței9 dezvoltă programe în acest spațiu unde gânditorii și creatorii relevanți se întâlnesc cu publicul și folosesc artele, cultura și dialogul pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

Casa Matei

Galeria Casa Matei a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca se definește ca un spațiu de experimentare si consacrare a limbajelor vizuale. Programul expozițional al galeriei este construit din chiar succesiunea expozițiilor puse în scenă, din energia cu care expozițiile sunt „etalate” și supuse discuțiilor. Inițiate de membrii comunității academice – cadre didactice și studenți – sau organizate în colaborarea cu alte instituții și organizații culturale, criteriile care operează în selecția expozițiilor sunt originalitatea, intensitatea propunerii și gradul de implicare a discursului artistic în schimbul de idei, menținându-se astfel un nivel ridicat al expozițiilor.

MERON Cafe

“The idea behind our business is to capture the present moment and the one thing that should be the greatest joy to people. The joy of being.” 

Casa Darvas

Casa Darvas – La Roche este una dintre cele mai de preţ bijuterii arhitectonice ale oraşului Oradea, fiind construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau-Secession.

ORAȘE SELECTATE

Rețeaua națională PILOT cuprinde până acum 6 orașe cu importante centre culturale și istorice, orașe cu deschidere spre artă și tehnologie  contemporană. Timișoara, Arad, Oradea, Iași, Brașov, Craiova, Cluj și București.

Organizatori

GALATECA
NEO ART ROMÂNIA

susținut de

BRD Groupe Société Générale

partener strategic

FUNDAȚIA 9